Hart voor Deventer

Iedere vereniging haar eigen TV-kanaal

Hart voor Deventer

Iedere vereniging haar eigen TV-kanaal

Iedereen een eigen TV-kanaal? Met Hart voor Deventer werd dit mogelijk. Envolve begeleide de opzet en uitvoering.

Zelf video's uitzenden
Via Hart voor Deventer kunnen bewoners, ondernemers en organisaties zelf video's uitzenden op TV. Een nieuwe manier om informatie uit te wisselen en met elkaar in contact te komen. De filmpjes zijn online én op televisie te zien voor de mensen met een digitaal televisie abonnement bij Reggefiber. Doel is het stimuleren van mediawijsheid en burgerjournalistiek.

Een nieuwe omroep
Het project was een initiatief van Reggefiber, Deventer Televisie en de Gemeente Deventer. Eén van de eerste projecten in Nederland op dit terrein. Zowel organisatorisch als technisch was het zeer vernieuwend. De lokale omroep moest content op een nieuwe manier produceren en distribueren. Bij Reggefiber werd een technische koppeling gerealiseerd tussen het televisieplatform en een online videoplatform.

Onze opdracht
Envolve was verantwoordelijk voor de projectleiding in nauwe samenwerking met de directie van de lokale omroep.

Het resultaat
De lokale omroep Deventer heeft eind 2010 besloten Hart voor Deventer structureel onderdeel van haar exploitatie te maken en daarmee voorop te lopen in Nederland. Door het project is Deventer Televisie een interactief platform geworden voor burgercommunicatie. Burgerjournalistiek in combinatie met professionele journalistiek. En naast TV en radio ook het web en sociale media.