Lerende stad

Het maximale potentieel uit alle burgers halen

Lerende stad

Het maximale potentieel uit alle burgers halen

Envolve was kwartiermaker van de Lerende Stad, onderdeel van de Digitale Steden Agenda. Een initiatief van Stedenlink, Nicis, G32 en de G4.

Goed onderwijs in de stad
Gemeenten hebben belang bij goed onderwijs in hun stad. Het draagt bij aan een goed vestigingsklimaat, sociale cohesie, minder druk op sociale vangnetten, minder criminaliteit, etc. De Lerende Stad richt zich op inzet van ICT voor beter onderwijs. Denk aan verbetering van digitale voorzieningen binnen scholen, tegengaan van voortijdig schoolverlaten, betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Ook is er veel aandacht voor de digivaardigheden van de beroepsbevolking.  

ICT voor een betere stad
De Lerende Stad is onderdeel van de Digitale Steden Agenda. Dit is een meerjarig programma voor gemeenten en marktpartijen die actief zijn met de ontwikkeling en implementatie van maatschappelijk relevante ICT-diensten.

Onze opdracht
Envolve trad op als kwartiermaker en creëerde betrokkenheid bij alle aangesloten stakeholders.

Het resultaat
Envolve koos voor een samenwerkingsmodel waarbij steden, bedrijven en onderwijsinstellingen elkaar maximaal versterken. Als kwartiermaker slaagde we er in om alle partners bij elkaar te brengen rond een aantal aansprekende innovatieprojecten.

Kijk hier voor meer informatie over de Lerende Stad
Envolve was ook kwartiermaker voor Groene Stad